keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Tuhkimotarinoita Itämerellä



Muutama viikko takaisinpäin risteilimme Viking Linen M/S Viking Cinderella -aluksella. Tämä alus on mielestäni yksi Viking Linen ylpeydenaihe! Viking Cinderellaa uudistettiin viime vuonna suurella summalla ja laivan tilat ovatkin todella tyylikkäitä sekä nykyaikaisia. Laivan ylpeyksiä onkin huikea kolme kolmikerroksinen yökerho Étage, pääportaikko panoramahisseineen ja tyylikäs ravintolamaailma.




Laiva lähti näin Suomen päässä Maarianhaminasta klo 09.15, joten pian laivaan tultua suuntasimme Viking Buffet -ravintolaan meriaamiaiselle. Edellisestä meriaamiaisesta olikin jo aikaa, eli oli mukava vertailla aamiaista erikoisaamiaiseen. Meriaamiaisesta jäi mieleen sellainen herkku kuin omenakompotti!




Meriaamiaisen päätyttyä olikin Ahvenanmaan saaristo jo kaukana takana. Alus heräsi eloon yllättävänkin aikaisin aamulla – tarjolla oli perinteiseen tyyliin viihdettä, ostoksia ja kauniita maisemia. Tuli myös muutama kolikko tiputettua ahvenanmaalaisen Paf:n perinteiseen "Pirates Treasure Coin Pusher" -peliin.






Tukholman päässä halusimme jäädä alukseen, eli klo 15.30-18.00. Oli ihan mielenkiintoista katsoa miten paljon siivoojilla on enemmän aikaa siivota alusta, kuin esimerkiksi Turkuun suuntaavilla laivoilla. Samalla pääsin myös itse kurkkimaan muita hyttejä.







Paluumatkalla söimme jälleen Viking Buffetissa, mutta nyt päivällistä. Tämän vuoden menut Viking Linen laivojen buffeteissa on mielestäni entistäkin herkullisempia! Tarjolla on mm. kattava valikoima maukkaita salaatteja, juustolla gratinoituja ja couscouksella sekä speltillä täytettyjä paprikoita, nyhtöpossua ruisnapeilla ja passionhedelmä-pannacottaa.
 

Illalla viihde oli huipussaan yökerhossa, mutta tunnelmointia oli tarjolla Bottega Winebarissa. Club7even tarjoutui puolestaan karaokeravintolaksi. Club7even onkin minusta M/S Viking Cinderellan ”häpeäpilkku”, koska se on todella pelkistetty ja halvan näköisesti sisustettu (josko sisustuksesta voi edes puhua). Perinteitä kunnioittaen oli tarjolla toki myös pubiviihdettä.
 



Pakkasimme illalla jo valmiiksi aamua varten ja viihtyisän päivän jälkeen olikin mukava laittaa pää kunnolliseen tyynyyn.  Alus saapui takaisin Maarianhaminaan klo 07.15, mutta Maarianhaminaan jäävien matkustajien tuli luovuttaa hytti ja poistua laivasta vasta klo 09.00 mennessä. Takana on jälleen yksi onnistunut reissu M/S Viking Cinderellalla!


~Roope~

8 kommenttia:

  1. Sun suosikki selkeesti =)
    Ois kiva päästä Cindulle viel joskus mutta siis oli kyl kivaa sillo vuos takaperin (joulukuussa 2013) :) Meitsi riehuu kesän Gabil ja sit taas syksy taukoo ennen joululomaa, mutta Gabissa on vaan jotain niin taianomaista ja ihanaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moips! Kyllä tuo Cinttu on tosiaan aikamoinen suosikki tällä hetkellä ;)

      ~Roope~

      Poista
  2. Kiva että vaihdoitte bloginne yläkuvan, toi uusi on kiva. :) Se vanha oli aikas karsee kun se oli vääristynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, voi olla jos onnistun ni tulee vielä vähän hienompi. Tämä nyt on ainakin väliaikainen. Itsekkin ajattelin että tuota olisi kiva vaihtaa pitkästä aikaa. :) Mutta kiitos jos uusi on mieleesi. :)

      ~ Riikkka

      Poista
  3. Miten teitte tän Cinderella risteilyn kokonaisuudessaan? Esim. millä laivalla menitte Maarianhaminaan ja takaisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, asumme puolisoni kanssa Ahvenanmaan Godbyssä - eli ihan autolla päästiin satamaan ;) ~Roope~

      Poista
  4. Tämä ei liity aiheeseen, mutta eikö tuo Ships Of The Seasin linkki kannattaisi ottaa pois kun koko blogia ei enää ole...?

    VastaaPoista