tiistai 17. maaliskuuta 2015

Laivalla kissojen kanssa

Tervehdys, tässä se nyt tulee!

Nimittäin ensimmäinen postaukseni Laivafanittajana. Haluan kertoa teille vielä alkuvuoteen liittyvästä reissusta, vaikka se ei ole enää kovin tuore. Lemmikkien kanssa reissaaminen herättää monille kysymyksiä, joten siksi haluan vielä palata tähän matkaan.

Meillä on kaksi kissanpentua, Gabriella ja Cinderella. Heistä Gabriella oli jo entuudestaan matkustanut M/S Viking Gracella sekä M/S Mariellalla. Päätimme lähteä lomalle koko poppoo Manner-Suomeen ja halusimme matkustaa mennen tullen Viking Linen M/S Gabriellalla.


Reissua on hyvä suunnitella etukäteen, kun lähtee matkaan lemmikkien kanssa. Laivayhtiöillä on erilaisia käytäntöjä lemmikkien suhteen, joten kannattaa aina etukäteen tarkistaa ohjeet ja säännöt lemmikkein kanssa matkustamisesta. Lemmikin saa ottaa mukaan vain reittimatkoille, mutta erilaisia rajoituksia yhtiöillä on myös esim. hyttien suhteen. Lisäksi meidän tuli ottaa kissoille mukaan mm. kissanruokaa, matkavessa, leluja...


Gabriellassa on paljon erilaisia hyttejä ja päädyimmekin mukavaan Inside Largeen. Hyteissä oli meille hyvin tilaa (n.11-13 m²). Mukavat lisät perushyttiin verrattuna oli nojatuoli sekä parivuode. Varusteluun kuului myös TV, puhelin ja hiustenkuivain.


Hyteissä Elloista oli paljon mielenkiintoisia hajuja, tasoja sekä ääniä. Tottakai heille oli tarjolla oma mukana tuotu buffet sekä wc. Lemmikit saavat Viking Linella oleskella merimatkan ajan hyteissä sekä ulkoilla ulkokannella.


Lemmikkieläinten matkaliput ovat suhteessa arvokkaita, ihmisten matkalippuihin verrattuna. Laivayhtiöt ovat perustelleet hintaa sillä, että lemmikit eivät kuluta laivassa rahaa - kuten ihmiset. Ennen matkaa on myös hyvä tarkistaa eläimiltä vaadittavat matkustusasiakirjat. Me matkustimme koko ajan Suomessa (Ahvenanmaa-Suomi-Ahvenanmaa), eli tällä matkalla kissoilta ei vaadittu mitään asiakirjoja.


Lemmikit ovat laivalla aina matkustajan vastuulla. Onkin hyvä muistaa, että joillakin laivoilla hyttien siivous aloitetaan jo ennen satamaan saapumista! Siivouksen alkamisen jälkeen matkaajan tulisi olla hytissä, ettei siivooja päästä vahingossa lemmikkiä yksin seikkailemaan ympäri laivaa. Mahdollisen etukäteen alkavan siivouksen voi tarkistaa mm. laivan neuvonnasta. M/S Gabriellan neuvonnasta saadun ohjeen mukaan, mahdollisessa hätätilanteessa kissat tulee laittaa kuljetuslaatikkoon ja siirtyä heidän kanssa normaalisti kokoontumisasemalle.


Meidän matkaaminen kissojen kanssa sujui mainiosti. He pitivät hytistä ja untakin riitti aina koko yöksi. Mielestäni tärkeintä on lemmikkien muistaminen matkan aikana! Huomioi, leikkii ja on läsnä.

Jäikö joku mietityttämään..? Kysy ihmeessä.


 ~ Roope ~

5 kommenttia:

 1. Ihan mahtavan söpöä viedä kissat risteilemään, vaikka tuskin nyt sitä mitenkään erityisesti arvostavat. Mutta sitä kyllä, että ei tarvitse jäädä yksin kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä he enemmän varmasti arvostivat sitä, että pääsivät mukaan! Kuitenkin yli viikko oltiin reissussa (Ja tuossa ajassa tulisi jo itselläkin hirmuinen ikävä heitä!). Eikä tarvinut naapureita vaivata ;)

   ~Roope~

   Poista
 2. Eipä toi mikään huono idea oo varmaankaan käytännössä, välil on Gabriellal omal tavallaa jotenki ottanu päähä et ku on ollu koirii jotka on haukkunu vähä liikaaki ja sit niitten omistajat ei oo välittäny siit haukkumisest yhtää (toi viel ravintolakannel mis jotku haluu nauttii ruokailuist nii eipä sillei iha tainnu onnistuu) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, en itsekkään haluaisi lomalla ruokailuni aikana kuulla kissan maukunaa tai koiran haukuntaa. Jos esim. koira on haukkuvaa sorttia - niin kyllä mielummin söisin vaikka kahvilasta ostetun leivän hytissä hänen seuranaan. Enkä lähtisi siis buffaan herkuttelemaan ja jättämään haukkujaa yksin hyttiin.

   ~Roope~

   Poista
  2. Jep. Noo, nyt kummiski oon jonkunlaisten muutosten tuulien kynsissä kun ilmailu vienyt sen verran aikaa ja kiinnostusta, eikä asiaa toki enää yhtään auttanut et mut oltais valmiina omimaan Finnairille heheh

   Poista