maanantai 27. huhtikuuta 2015

Silja Symphony 18.-20.4

Tällä risteilyllä päätin etten kuvaile joka ikistä asiaa joten kuvia saattaa olla vähän! :) Lähdimme päin Helsinkiä ennen yhtätoista. Kävimme matkalla hakemassa tämänkin blogin entisen pitäjän, Oskarin. Ajoimme Itäkeskukseen ja shoppailimme siellä hieman. Siellä käytiin syömässäkin, eikä ollut kyllä ihan mitään lempparia. Sieltä lähdimme satamaan kohti noin 1-2 aikoihin :) Lähdimme Oskarin kanssa kävelemään pienen kierroksen kun ei jaksettu pelkästään istua. Olimme takaisin hieman ennen kuin portit aukesivat. Meillä oli hytti 8625, joka oli siis Promenade-hytti Old Port Pubin päällä,  se on luokiteltu B-hytiksi koska siinä on näköestettä. Oli ihan mahtavaa saada ikkunallinen B hytti!! Sen jälkeen kun saimme laukut jätettyä hyttiin niin lähdimme New York discoon, Atlantis Palacen etuosaan ei päässyt koska laivallahan oli Saturday Night Fever. Samalla laiva lähti. Sen jälkeen kävimme tax freessä ja kävimme ulkokannella. Olimme hetken hytissä ja lähdimme syömään Mundoon. Otin sen kaikkein arvattavimman annoksen, Lihapullat ja perunamuusin :D Hetki ruuan jälkeen menimme leikkihuoneeseen syömään jäätelöt. Spice Ice laivalla on mielestäni aivan mahtava idea! Sitten hyttiin pänttäytymään, koska seuraavaksi menimme New York discoon tanssimaan. Lähdimme ennen yhtä pois, menimme hyttiin ja nukkumaan :)




New York Discostakin on kelpo katsella



Linda Linen Karolin 



Finnlinesin laiva lipui vierellämme pitkän aikaa

Tukholman päässä heräsimme noin tuntia ennen satamaan saapumista, kävimme taas kerran Mundossa syömässä jonka jälkeen pakkasimme tarvittavat ja lähdimme toteuttamaan meidän suunnitelmaa. Menimme ensin Djurgårdenille, Nordic museumin lähelle. Kuvailimme hieman ja lähdimme aika pian takaisin T-Centraleniin, Sieltä Skärholmeniin ja kauppakeskukseen. Skärholmeniin oli pitkä matka jo metrossakin istuen. Kävimme muutamassa kaupassa ja menimme Burger Kingiin syömään. Kassamies oli erittäin hauska :D Taustalla hänellä oli musiikkia ja hän lauleli siinä samalla ja huomattavasti piti hauskaa! Syömisen jälkeen kiertelimme kauppoja noin tunnin. Sitten menimme Gallerianiin pikaisesti käymään. Sen jälkeen Oskari kävi muutamissa kaupoissa NK:n lähellä kun minä katsoin katuesiintyjää, Michael Jacksonia esittävä mies, ihan uskomaton. Lähdimme sen jälkeen Värtaniin ja siellä lähellä sijaitsevaan ICAan joka on siis ruokakauppa. En kyllä tiedä miksi käyn aina normaalissa ruokakaupassa mutta siellä on kyllä kaikkea erilaista maistettavaa herkkujen osalla! Eikä muuten ole saatavilla laivasta! ;)


 
Ensin hieman kuvailua 



Kungsträdgarden on kaunis!


Michael Jackson imitoija :)


Hyljekin hymyilee lämmittävässä auringossa :)

Paluumatka alkoi sillä että lähdin uimaan isäni kanssa. Usealta taholta olen kuullut että altaat on kauheita ja höyrysauna ärsyttävän valkoinen. Minä kyllä pidin koko yhdistelmästä, altaat olivat mukavia, juuri sopiva määrä ja ainakin minä pidän poreissa lillumisesta! Uidessani laiva lähti, noin 16:40. Sitten kun lähdin uimasta niin aika samalla tavalla, hengailua hytissä, välillä pelailemassa pelikoneita ja kiertelyllä. Kun pääsimme Tukholman saaristosta avoimmille vesille niin alkoi hieman keinuttamaan. Infon vieressä olevassa kartassa luki että tuuli olikin 15m/s. Ei siis mitään huippumäärää mutta jotain kumminkin :D Kävimme syömässä Mundossa jotain pientä. Minä söin katkarapuleivän, se on maailman parhainta! Leikkihuoneessakin kävimme jäätelöt syömässä, tuli myös hyvä idea että autetaan leikinohjaajia siivoamaan tila, pääsimme siivoamaan legoja ja mielestäni paras asia että pääsin pallomereen etsimään pehmeitä palloja jotka olivat jossain kisassa. Saimme palkinnoksi kuulokkeet jossa oli hylkeen kuva! Loppuilta vain hengailua, discossakin käytiin katsomassa mitä siellä tapahtuu, eikä nyt ollut tanssifiilistä. Menimme hyttiin lopulta nukkumaan.




Rosella





Aamulla heräsimme tuntia ennen saapumista. Söimme hytissä leivät ja ihanat euron maidot :D Ei me sen erikoisempaa aamulla tehty.






B-luokan hytiksi luokiteltu ikkunallinen hytti (pelastusvene edessä)


Kaunis sää oli merellä ennen kuin saavuimme Helsinkiin





Oli taas ihana risteily ja ikävä on Sympille kova! Kiitos henkilökunnalle, Teitte risteilystäni ihanan!

-Nea

3 kommenttia:

  1. Musikaalia ette käyneet katsomassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei käyty, liput olivat hieman kalliita jos halusi kunnon paikoille. Itseäni kyllä kiinnostaa hieman enemmän Fame kuin Saturday night fever :)

      -Nea

      Poista
  2. "Meillä oli hytti 8625, joka oli siis Promenade-hytti Old Port Pubin päällä, se on luokiteltu B-hytiksi koska siinä on näköestettä"
    Lukiko hyttikortissa oikeasti promenade hytti vai mistä tuo promenade tulee?

    VastaaPoista