maanantai 2. maaliskuuta 2015

Silja Symphony 27.2-1.3.2015

Moi! (:

Olimme varanneet jo viime vuoden puolella Silja Linen joulutervehdyksellä matkan Silja Symphonylle. Hyttinä meillä oli parvekkeellinen Commodore. Jota voin suositella muillekkin, hyttiin ei valitettavasti mahdu aikuisia, kun kaksi. Jonka takia joutui kaverini ostamaan oman hytin, hänellä hyttinä oli 2 hengen Promenade hytti. 

Silja Symphony Helsingissä. 

Lähdimme perjantaina kotoota 10 aikoihin ajamaan kohti keskustaa, josta otimme kaverin mukaan ja ajoimme Lahden Rautatieasemalle, siellä olimme aika ajoissa. Ostimme liput ja odottelimme junaa. Helsingissä käveltiin suoraan satamaan ja tehtiin lähtöselvitys. 
Saimme hytin 11 kannelta ja laivaan pääsimme 15.00. 


Silja Symphony

Laivaan mentyä huomasin taulusta heti että risteilypäällikkönä oli sama, joka on ollut joka risteilylläni. Todella mukava mies, joten olin jo pelkästään siitä tosi tosi iloinen. Veimme tavarat hyttiin ja istuskeltiin sielä jonkun aikaa, kunnes mentiin ostamaan kaverilleni aamiainen lauantaille. (:


Puolelta menimme viemään kaverini tavaroita hänen hyttiinsä, mutta hyttiavain ei toiminutkaan, joten infon kautta ja uusi yritys. 
Sit mentiiki istuu ja samal ku ootettii lähtöö, ni otettii wifi et saatii päivitettyy puhelimet. 
Mun puhelin onnistuki laival päivittää, mut kaverin ei. 


Katselimme kannella lähdön ja sit mentii Commodore Loungeen syömään vähän pientä. Jonku ajan pääst kumminki mentii Mundoo syömään, koska mul tuli nälkä. Otin hampurilaisen ihan maistaaksee milt se maistuu, mut ois pitänny vaa pysyy niis normaaleis lihapullis, no ei se mitää sit taas Commodore Loungee syömää, et lähtis nälkä pois. :D

Mariella

Käytiin katsomassa keskiyön show osa, itseäni se ei pahemmin kiinnostanut, koska oli ollut jo 3-4 päivää hirveä päänsärky, joka tietenki kesken show,n taas alkoi kylkikivun kanssa. Siinä sitten yritin olla, kun äiti ja kaveri halusi katsoa. Vaikka olisinhan tietty voinut hyttiinkin mennä. 

Sit vaa kierreltii kaverin kans pitkin laivaa ja jossain 1 aikoihin vein kaverin hyttiin ja menin itsekkin nukkumaan.
Kuvasin vielä illalla vähän mun ja äitin hyttiä. (:Heräsimme vähän ennen 7 ja menimme aamupalalle Grande Buffettiin, minulle ja äitille olisi kuulunut aamiainen Bon Vivant ravintolassa, mutta ajateltiin kun kaverini oli ekaa kertaa Siljan laivalla ja kolmatta kertaa muutenkin laivalla, et on parempi ku syödää samas paikas. Eipä se mua niin kauheesti haitannu mis söi kuhan sai vaa syödä. Tärkeempää mulle oli kumminki kaveri, kun hienompi aamiainen.

Aamiaisen jälkeen menimme hyttien kautta kannelle katsomaan Baltic Princessin ja Viking Gracen vastaan tuleminen. (:
Sit oikeestaa vaa ooteltii Tukholmaa saapumista, saavuimme Tukholmaan 09.45 paikallista aikaa. (:

Baltic Princess

Viking Grace

Mariella

Meijän hytin parvekkeelta kuvattu. (:

Maissa suuntasimme heti ekana metroon, jolla menimme keskustaan. Keskustassa päätimme ettemme äitin kanssa osta vanhasta kaupungista mitään, joten kävelimme vain ja otin samalla kuvia. Keskustassa kävimme ruokakaupasta hakemassa Maraboun Oreo suklaata, kun ei menomatkalla huomattu laivalla sitä.

Mariella


Laivaan palasimme noin 13.00 Ruotsin aikaa. Kierreltii kaverin kanssa laivaa, noin 2 aikoihin menimme Loungeen syömään vähän pientä, koska meillä oli varattuna buffet 20.00 Ruotsin aikaa.
15.00 oli komentosilta vierailu, johon mentiin. Kaverini pääsi ekaa kertaa laivan komentosillalle. Komentosilta vierailua pitikin yksi nainen, joka muisti minut edellisiltä matkalta, joka oli tosi mukava juttu. (:

Silja Symphony ja Victoria.

Silja Symphony
Komentosillan jälkeen kaverini meni nukkumaan, joten menin äitin kanssa kiertelemään paria kauppaa jotka olivat auki. Lähtihän sieltä serkun kolmelle lapselle hammasharjat. (:
Myynnissä oli myös hyvät tomaattiveitset, koulussa käytetään saman valmistajan veitsiiä, joten tiedän niiden olevan hyviä. (:
Katseltiin äitin kanssa lähtö kannella, kuvailin Isabelleä ja Victoriaa. Lähdön jälkeen menimme Commodore Loungeen taas vähän syömään pientä, koska minulla oli taas nälkä :D

Mariella

Victoria

Isabelle

Isabelle

Loungen jälkeen menin katsomaan olisiko kaverini jo hereillä ja olihan hän. Käytiin tekemässä ostokset Tax Freessä ja sitten buffetista hakemaan pöytävaraus, jonka jälkeen käytiin kaverin kanssa moikkaamassa kavereitani, katsoin parvekkeeltamme kun Amorella meni ohi. (:
Sit kello olikin sen verran et mentiin buffettiin. Ruoka oli jälleen kerran hyvää ja tuli kyl syötyy vähä liikaaki, mut ei se mitää. :D

Amorella


Syömisen jälkeen kateltiin telkkaa hetki ja sit äitin kaa käytii viel kattoo kahta kaverii ja otettii parit yhteiskuvat. Niitä en tänne laita, koska en kysynyt lupaa.
Siinä ilta menikin kierrellessä ja aika pian olimme Maarianhaminassa, kävimme ulkona kaverin kanssa ottamassa kuvia ja sitten sisälle katsomaan keskiyön show. Jonka jälkeen kaverini meni nukkumaan ja minä menin ottamaan hyttiin kylvyn, laiva vaan keinui jonkun verran ja sain vaahdot naamalle pari kertaa, mut ei se mitää. :D

Mariella.

RosellaHeräsimme äitin kanssa jossain 7 suomen aikaa ja puolelta menimme Bon Vivant ravintolaan aamupalalle, koska kaverini sanoi että ostaa mundosta jotain.
Aamupalakin oli hyvä ja kiva kokemus siinä, vaik kaipasin pekonia aamiaiselle, mihin laivalla on tottunut, no mut ei se mitää. Tosi hyvää kaakaoo ainaki oli.

Aamiaisen jälkeen kävimme vaihtamassa tomaattiveitset kun huomasimme, että sielä oli kivemman väriset, veimme ne hyttiin ja sitten katsomaan kaveriani, kun hän lupasi lauantaina, et saan sunnuntaina myöhäisen synttärilahjan. Tämä oli silleen kiva, koska en odottanut mitää lahjaa kun mainitsin synttäreistäni. Mutta oli kiva saada kumminkin pieni lahja, piristi kummasti aamua. (:


Sit mentiiki äitin kans pakkaamaan tavarat. Ostin laivalta Harri Hylkeen, joten kuvailin sitä hytissämme. :D 
Satamaan saapuessa kuvasin Mariellan ja Viking XPRS,in. (:
Mariella


Viking XPRS

Mariella ja Viking XPRS

Sit lähdettiiki laivasta pois, koska menimme rautatieasemalle taksilla. Saimme kyllä todella mukavan taksikuskin. :)
Menimme 11.41 junalla Lahteen, josta bussilla keskustaan, sieltä serkun vaimon kyydillä kotia. Oli kiva nähdä heidän pieni poika vauva. Oli ihana ku laitto käden mun käden päälle. :3

Mutta ISO kiitos Silja Linelle (nimi vie Siljan sivuille) ja Silja Symphonyn miehistölle.

~ Riikka. (:

Vasemman puoleinen oli meidän hytti. (:

6 kommenttia:

 1. Common loungesta kannattaa varata pöytä buffaan, itse ainakin aina saanut ikkunapöydän ja tuon varauksen voi tehdä koska vaan loungen aukiolo aikana.
  Bon Vivant aamiaisella saa pekonia ja nakkeja kun vaan pyytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin ostettu yksi buffet jo etukäteen, koska sen sai halvemmalla kun laivalta ostettuna. Eikä ulos muutenkaa nää kun on pimeetä ni ei mua haittaa mis istuu. :)
   Eikä se pekoni ollu mulle niin tärkeet et oisin kysyny sitä ees. :D Ehkä oli muutenki parempi ku oli huono olo et söin vähä terveellisemmin. :)

   Poista
 2. Buffat voi ostaa etukäteen jo matkaa varatessa.
  Mutta buffan pöytävaraukset kannattaa tehdä siellä common loungessa.
  Ei tarvitse sinne buffaan mennä tiettynä aikana tekemään pöytävarausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiän et ne voi ostaa etukätee? Eikä tarvittu pöytävaraust tehä ku oltii ostettu buffet etukätee, sen ku haettii vaa buffan kassalt se lappu. Kyl mä oon sen verran menny laivoil et tiiän itekki, mut kiitti kumminki. :D
   Ei mulle kumminkaa mikää maailmanloppu oo vaik ei pääsis kesälkää ikkunan vieree, vaik harvoin me buffet etukätee ees varataa ja harvoin siel ees syödää.

   Poista
 3. Mihin aikaan tuo Amorella ja Galaxy tulee illalla vastaaN?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amorella ja Galaxy tulee jos oikein muistan niin jossain 18-19.00 Ruotsin aikaa. Voin katsoa, jos ehdin ja muistan kun olen tässä parin viikon sisällä menossa Mariellaan ja kirjoittaa seuraavassa postauksessa sen ajan. Ellei ole kauhean kiire, mutta se on sitten monelta tulee Mariellaa vastaan. :)

   ~ Riikka

   Poista