torstai 22. kesäkuuta 2017

Mariella 14-16.6.2017

Hei pitkästä aikaa!

Ensimmäistä kertaa sitten tammikuun kirjoitan tähän blogiin. Tallinnan reissulta ja Megastarin testaukselta en ikinä postausta julkaissut (vielä, ihan pikkuisen jäljellä. Katsoo mitä saan aikaiseksi ja julkaisenko ;) Samassa välissä olen myös kerennyt käydä vaihteeksi hieman kauempana matkustamassa, tälläkertaa lentäen.

Olimme siis Tukholman risteilyllä Viking Linen Mariellalla joka on mielestäni runsaan 32 vuoden iästä huolimatta yksi mukavimmista laivoista Itämereltä. Varasimme risteilyn noin kuukautta etukäteen, koska tuolloin oli kyseessä ryhmäristeily millä oli samanmielistä porukkaa ja muuta erikoisohjelmaa. Varatessamme risteily ei ollut vielä täynnä, mutta lähtöpäivän lähennessä koko reissu oli muutamaa hyttiä lukuunottamatta loppuunmyyty. Risteilyllä oli noin 10 ihmisen porukka laivaharrastajia.


Mariella lähtemässä Helsingistä 2.4.2016 

Keskiviikko 14.6

Matkamme alkoi heti aamusta Kivistöstä josta menimme junalla Helsinkiin jossa vietimme aamupäivän. kävimme myös katsomassa Länsisatamassa olevaa Disney Magicia.

Disney Magic
Kohta olikin aika lähteä Terminaalilla jossa meitä oli pappani vastassa. Kohta pääsimmekin laivaan ja ensimmäiseksi etsimme hyttimme jotka oli linkitetty yhteen,  ollen näin kaikki vieretysten kuudennen kannen perässä.
Seaside Four hytti 6820

Hetken mietittyämme päädyimme aurinkokannelle katsomaan muiden satamassa olevien, ja tietysti meidän laivan lähtöä.

Astoria lähtemässä Helsingistä

Silja Symphony lähtemässä kovassa vastavalossa.

Viking FSTR (HSC Express) Helsingissä
 Lähdön jälkeen aloitin juttelemaan erään San Franciscosta kotoisin olevan vanhan pariskunnan kanssa jotka olivat reilun kuukauden kiertomatkalla Pohjoismaissa ja Euroopassa, Seuraavana matkassa oli Tukholma, Oslo ja Hurtigrutenin risteily. Mielestäni Suomalaisten on tärkeä hyödyntää sosiaalisia taitoja ja jutella myös tuntemattomille ja ulkomaalaisille. Jatkoimme juttelua vajaan tunnin jonka jälkeen suuntasimme hieman kierteleemään laivaa, jonka jälkeen suuntasimme laivan saunaosastolle nauttimaan löylyistä.

Hieno yksityiskohta Mariellan sisustuksessa. Kyseessä on aulan kruunu joka ylettyy kolmen kannen läpi.
Bar Musicmeister missä ei liiemmin porukkaa ollut vielä tähän aikaan illasta.

Saunaosaston olleena tyhjillään pääsimme lähes vapaasti käyttämään kumpaakin poreallasta ja saunaa. Mariellalla on myös makkaranpaistopaikka toisella kannella jossa saa pienellä maksulla paistaa makkaraa.  Eräs seurueestamme kertoikin paistaneensa siellä kerran makkaraa, mutta tälläkertaa emme siihen ryhtyneet. Myös Silja Europalla on ollut vastaava makkaranpaistopaikka, mutta se on nykyään käytössä vain tavallisena pöytänä.

Seuraavaksi olikin aika siirtyä nauttimaan Ocean Grillin antimia. Tilaamani Tex-Mex hampurilainen Nachojen kera oli oikein hyvää ja mausteista, mutta osa heistä jotka olivat tilanneet juustohampurilaisen eivät olleet kuulema oikein tyytyväisiä ranskalaisiin.

Tex-Mex Burger A´la Mariella
Ruokailun jälkeen illan edetessä vietimme aikaa istuskellessa ja muunmuassa auringonlaskua kuvatessa, Hieman ennen kello yhtä uni kumminkin voitti ja päätimme mennä nukkumaan.

"Peroni" Aurinkokantta illalla.

Hieman erilaista auringonlaskukuvaa. ;)

Ja hieman normaalimpaa auringonlaskukuvaa.
Mariella Tukholman saaristossa. Kaukana edessä Silja Symphony.

Torstai 15.6

Aamulla meillä oli kello herättämässä hieman ennen seitsemää paikallista aikaa, jotta kerkeisimme aikaisin heti seitsemältä alkavalle aamiaiselle. Menimme aamiaiselle heti seitsemältä, ja maistuvan ruuan jälkeen suuntasimme kannelle kuvaamaan vastaantulevia Baltic Princessiä ja Viking Gracea.Baltic Princess

Viking Grace

Viking Grace
Ajattelimme jäävämme vielä hetkeksi kannelle nauttimaan loistavasta kesäsäästä, ja kohta huomasimmekin tutun amerikkalaispariskunnan kannella katselemassa maisemia, joita menimmekin jälleen jututtamaan. Samalla aloimme lipua pikkuhiljaa satamaan ja oikealla näkyikin Värtanin satama jossa olivat Celebrity Silhouette ja tietysti Silja Symphony.

Celebrity Silhouette Värtahamnenissa. Mielestäni kyseisen luokan alukset ovat yhtiä kaikkein
kauneimmista risteilijöistä.
Värtahamnenin ohituksen jälkeen olimmekin nopeasti jo omassa satamassamme Stadsgårdenilla, jossa meitä odotteli tuttuakin tutumpi AidaMar sekä tietysti Birger Jarl omalla laituripaikallaan lähempänä Gamla Stania. 

AidaMar sekä paljon mielipiteitä herättävät huulet sekä silmä. Omasta mielestäni piirrokset sopivat hyvin kyseiseen laivaan ja yhtiöön.
Satamaan kiinnittymisen jälkeen emme lähteneet suoraan maihin vaan infon kautta etukäteen sovitulle komentosiltavierailulle. (Iso kiitos Riikalle vierailun järjestämisestä!!) Sillalla juttelimme kapteenin kanssa vajaan tunnin jonka jälkeen lähdimme takasin alas ja Tukholmaan. En julkaise komentosillalta ottamia sisäkuvia kapteenin pyynnöstä.

Näkymät laivan komentosillalta ovat aina yhtä hienot!
Komentosiltavisiitin jälkeen lähdimme bussilla 53 kohti Sergelin toria josta jatkoimme uudella bussilla kohti Merihistoriallista museota. Museon vieressä on myös muita museoita esim Tekniikan museo jossa tuli muutama vuosi sitten käytyä, myöskin Mariellan kyydissä.

Mariella ja AidaMar. Kuvassa näkyy jo pilvien muodostuminen.

Merihistoriallista museota.

Museo oli varsin kiinnostava pakkaus täynnä erilaisia tarinoita ja pienoismalleja Ruotsin merihistoriasta. Bongasimme museossa myöskin muutaman tutumman laivan. ;)

Diana II

Sekä Estonia
Museon jälkeen ajattelimme lähteä takaisin laivaan, mutta kova sade yllätti, ja odottelimme hetken jonka jälkeen juoksimme bussipysäkille ja lähdimme kohti Centralenia. Matkalla Centraleniin jouduimme kiertämään Vanhan kaupungin kautta Tukholmassa olleen tiesulun takia, mutta pääsimme silti perille ruuhkasta huolimatta.  

Centralenissa kävimme pikaisella välipalalla jonka jälkeen jatkoimme bussilla terminaalille ja laivaan. Laivaan noustessa oli tälläkertaa passintarkastus josta kuulutettiin jo laivalla. 

Laivallepääsyn jälkeen riensimme kannelle katsomaan satamaan saapuvaa Birkaa jonka jälkeen menimme hetkeksi lepäilemään. ja kuluttamaan aikaa. Varasimme myös Buffetin kello seitsemäksi.

Birka saapumassa Tukholmaan.
Kuuden jälkeen tapasimme Helsinki-Tukholma reitin linjapäälikkö Laurin jonka kanssa menimme juttelemaan yökerhoon linjapäälikön tehtäviin kuuluvista hommista ja muusta Viking Linen liikenteeseen liittyvistä asioista. Saimme myös häneltä etukortit ja drinkit, iso kiitos niistä!

Aika kuitenkin riensi nopeasti ja oli aika mennä nauttimaan buffetin antimista. Buffetin linjastot olivat jälleen varsin kattavia. Lämmintä lohta jäin hieman kaipaamaan, mutta onneksi sen sijasta oli monia muita lihoja.

Kohta aloimmekin tulemaan kohti Maarianhaminaa jossa odotti tuttuun tapaan Rosella. Myöskin Silja Symphony löysi perille hiukan meidän jälkeen.

Vaisuhko auringonlasku rauhallisella merellä.
Silja Symphony Maarianhaminassa.

Maarianhaminassa käynnin jälkeen istuimme iltaa rauhallisesti lähes tyhjän yökerhon puolella kunnes äreä baarimikko tuli häätämään meidät pois. (Ilmeisesti ikärajan takia, mutta silti ihmettelen koska ketään muuta työntekijää ei meidän rauhallinen jutteleminen kiinnostanut. Työntekijän palveluasenteesta on tehty valitus Viking Linelle koska ei suostunut kello 23 jälkeen myymään edes limsaa yökerhon ulkopuolella alaikäisille)

Häätämisen jälkeen menimmek kuitenkin istumaan vielä arcaden puolelle jonne seurueemme täysi-ikäisetkin kohta tulivat. Hieman edellistä päivää myöhemmin alkoi kuitenkin väsyttää joten ajattelimme mennä nukkumaan.

Perjantai 16.6

Helsinki näkyy jo!
Aamulla heräsimme yhdeksän jälkeen ja nousimme kannelle katsomaan maisemia. Kauaa emme kuitenkaan kerenneet kannella seisomaan koska rupesimme ajelehtimaan pikkuhiljaa satamaan, jossa Symphony ja Seabourn Quest meitä odottelivatkin jo.


Seabourn Quest Katajanokalla.
Pian olikin aika lähteä pois laivasta ja jatkaa matkaa kukin omaan suuntansa.

Iso kiitos Riikka, Oili, Mikael, Janari, Niklas, muut ryhmäläiset, kapteeni Stefan, reitttipäälikkö Lauri sekä muu Viking Linen henkilökunta mukavasta reissusta länsinaapuriimme Ruotsiin! 

~ Otava


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti