tiistai 31. lokakuuta 2017

Päiväristeily Pietariin Princess Anastasialla 21-23.10.2017

Terve!
Pietari on ollut kohde, jossa olen aina halunnut vierailla. Äitini kävi sisarteni kanssa aiemmin Anastasialla Pietarissa ja sanoi sen jälkeen, että seuraavaksi me mennään kahdestaan. Itselläni oli syysloma viikolla 43, joten se sopi mainioksi ajankohdaksi.
Matkaksi varasimme 4 hengen B-hytin, aamiainen Pietarin päässä ja buffetin paluumatkalla. Länsisatamaan tulimme lauantaina 21.10 vähän ennen klo 17, jolloin laivaan jo pääsi. Käytyämme St.Peter Linen lähtöselvityksessä (ja saatuamme nivaskan kortteja), joka sijaitsee alakerrassa, lähdimme kohti laivaa. Laivaan pääsi samasta kerroksesta, mistä pääsee myös Silja Europaan

Princess Anastasia odottamassa lähtöä

Laivaan... 4-hengen B-hyttiVähän maisemia ja Itämeren kaunotar <3

Heti alkajaisiksi, kävimme kysymyssä komentosiltavierailua infosta. Äidin venäjän osaamisen myötä meidät käskettiin tulla hieman myöhemmin takaisin, kunnes laiva on ehtinyt "kunnolla" lähteä.


Helsinki jäi taakse klo 18, jolloin Anastasia irrottautui kaijasta (laiturista) ja suuntasi avomerelle

Kun tulimme takaisin infoon, ilouutisekseni kuulin, että komentosiltavierailu on mahdollista :)
Naispuolinen cruise director tuli hakemaan meidät ja kaksi muutakin naista, ja suuntasimme bryggalle (toisinkuin sisarellaan, Anastasialla matkustajat eivät pääse niitä rappusia pitkin, jotka vievät bryggalle ja henkilökunnan tiloihin)
Bryggalla oli hieman pimeää ja siellä miehistö oli työn touhussa. Italialainen kapteeni odotti meitä, ja siinäpä sitten juttelimme ja kyselimme kaikenlaista. Anastasian kapteeni itsessään oli erittäin mukava ja nuorekas persoona. Hän mm. kertoi opiskeluistaan Genovassa, millä aluksilla hän on ennen työskennellyt ja siitä, kuinka "valitettavaa" on että nykypäivänä luotetaan liikaa kaikenlaisiin laitteisiin, vaikka tosiasiassa ne ovat vain apuna. Kaikesta huolimatta, bryggavierailu oli mahtavaa enkä edes tajunnut, kuinka nopeasti aika meni siellä


Anastasian tyyrpuurin puoleiselta siivekkeeltä kuvattu

Vierailun jälkeen, päätimme äitini kanssa, että otamme toisen buffetin illaksi. Buffetissa oli tarjolla venäläistä sekä italiaista ruokaa; pelmenejä, pastaa, blinejä, pitsaa ym. Ainoa miinus buffetissa olivat juomat, joissa maistui kloori; venäläisillä on ollut pitkään tapana putsata ruokailuvälineet hyvällä määrällä kloorilla, joten limun juonti jäi väliin
Buffetin jälkeen äitini ehdotti showta, joka alkoi klo 22 ja johon kannattaa mennä varaamaan hyvät paikat. Joten, niin teimme.
Show oli kyllä kaikinpuolin eri luokkaa, mitä on tottunut näkemään muilla Itämeren laivoilla; on tanssijoita, hyviä laulajia ja akrobatiaa. Shown jälkeen alkoi naislaulajan sooloesitys ja mahdollisuus mennä tanssimaan tanssilattialle; eihän siinä mennyt kuin alle minuutti niin tanssilattia oli jo täynnä. 
Kun olin lähdössä haukkaamaan happea kannelle, näin itse kapteenin baaritiskin edessä (hän ei tilannut mitään tietenkään). Hänellä näytti olevan joku nuorempi naishenkilö mukanaan, ja kuinka ollakaan, kapteeni meni sitten itsekin tanssilattialle "joraamaan" :D Mielestäni, tämä oli hupaisaa, sillä on hyvä, että Anastasian kapteeni esittäytyy "koko kansan kapteenina" eikä ole piilossa omassa työhuoneessaan. 
Princess Anastasia-nimikkodrinkki

Ennen nukkumaanmenoa, kävimme kannellä haukkaamassa (sitä) happea. Seuraavana aamuna herätys olikin 7:30, jolloin menimme aamiaiselle, joka siis oli "kevyempi" versio buffetista. Samalla saimme katsoa kaupunkia, kun livuimme kohti terminaalia. Laiva saapui klo 9 satamaan ja lähdimme buffetin jälkeen 4.kannelle odottaamaan purkua, jossa oli jo muitakin odottamassa. Pietarissa laivasta ja laivaan ei mennä putkea pitkin vaan lentokentän tapaisella portaikolla. Käveltyämme laivasta terminaalin sisään alkoi sitten iänkuinen odotus, kun ihmisiä pikkuhiljaa päästettiin passintarkastuksesta läpi. Onneksi tässä ei mennyt puolta tuntia enempää ja tarkastuksen jälkeen suuntasimme risteilyn hintaan kuuluvaan Shuttle-bussiin (joka ei lähtenyt ennen kuin oli täynnä) ja joka vie matkustajat Pyhän Iisakin kirkolle.
Kun saavuimme kirkolle, päätimme lähteä kävelemään kohti Nevsky Prospect-katua. Matkan varrella huomasimme Sightseeing-bussin, joten päätimme ottaa semmoisen allemme. Maksettuamme 900 ruplaa (itselläni olisi ollut kalliimpi, koska en osannut kieltä, mutta onneksi äidin venääjän osaaminen pelasti taas tilanteen) menimme kiertueelle, jonka varrella näimme mm. kuuluisan Verikirkon sekä Talvipalatsin. Kierroksen päättytyä, jäimme pois ja kävelimme taas pitkin Nevsky Prospectia ja kohti Pyhän Iisakin kirkkoa. Kävimme venäläisessä ruokakaupassa ja sen jälkeen Subwayssa (koska miksi ei :D) ja sen jälkeen kävelimme Iisakin kirkon eteen, jossa tutut Shuttle-bussit odottelivat.
Tässä hieman kuvia PietaristaLaivaan palasimme klo 15. Kävimme pikaisesti terminaalin tuliaiskaupassa ja passintarkastuksen kautta (joka ei tällä kertaa kestänyt kauaa) takaisin laivaan.Ennen lähtöä ja buffettiamme, päätimme hieman levätä. Tämän jälkeen kävin kuvaamassa paikkoja ja sen jälkeen olikin jo lähdön paikka. 
Olin katsomassa lähtöä lähellä paapurin puoleista siipeä ja näin kuinka kapteeni kääntyi puoleeni ja vilkutti minulle :D
Buffetin jälkeen, menimme taas varaamaan paikat peräklubista. Huomasimme, kuinka laiva oli tällä kertaa täydempi; ehkä siksi, koska Pietarista tulivat kyytiin venäläiset, jotka vetävät 3 päivän risteilyn käyden Helsingissä, Tallinnassa ja Tukholmassa. Venäläisten lisäksi kyydissä oli mm. espanjanlaisia ja puolalaisia.
Ennen showta kävin vielä kuvaamassa paikkoja.

Vanha omistaja näkyy vielä...
Sekä vanhat mainokset!
Anastasian keskikäytävä, jossa on mm. Tax Free
Shown alkaessa peräklubi oli tupaten täynnä ja itse show oli samanlainen kuin edellisenä päivänä. Pienen paussin aikana todistimme kosinnan (taisi olla myöntävä :p) ja shown päätyttyä tanssilattian valtasivat matkustajat naislaulajan johdolla. Kapteeni taasen oli uudestaan eksynyt tanssilattialle :D
Koska laiva saapui jo klo 7 aamulla Helsingin Länsisatamaan, yöunet jäivät hieman lyhyeiksi. Menimme jo vähän yli puoli 7 odottamaan 4.kannelle purkua, joka tällä kertaa oli aivan täynnä. Pääsimme kuitenkin jonojen ohi tunnelissa ja passintarkastukseen, jossa ei onneksi kauaa mennyt. Tämän jälkeen pääsimme kotia kohti :) Itselläni oli taas illalla edessä Tukholman matka... :D
Princess Anastasia odottamassa seuraavaa lähtöään

Yhteenveto:
+ Pietari: ehdottomasti käymisen arvoinen, ihan eri luokkaa kuin Tukholma tai Tallinna
+ Laivan henkilökunta oli ystävällinen; osasivat myös hyvin englantia
+ Erittäin mukava kapteeni
+ Laivan show todella hieno
+- Princess Anastasia; nätti ja mielenkiintoinen, mutta remontoimaton
+- Passintarkastus; todella tarkkaa, mutta aikaavievää
- Kloorin liikakäyttö astioiden pesussa. Lisäksi, suihkusta tultaessa haisit kloorille
Kaiken kaikkiaan, Pietarin risteily meni omalta osaltaan hyvin :) Suosittelen!

~Janari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti