maanantai 30. lokakuuta 2017

Päiväristeily Tallinnaan Rosellalla 21.1.2017

Terve! Laitetaanpa meikäläisen eka blogiteksti tulille: ajattelin että se eka olisi yksi tärkeä, eli oma versio Rosellan risteilystä 21.1.2017 Helsingistä Tallinnaan :) (parempi myöhään kuin ei milloinkaan)
Rosellan risteily oli siis mun ensimmäinen ryhmäristeily, jossa tapasin mm. Riikan, Otavan, Joonaksen ja muitakin. Silloin ensimmäistä kertaa tuntui, että ihmisiä todella kiinnosti oman mielenkiinnon kohteet (eli laivat :D). Olin liittynyt Itämeren laivojen nykyaikaa-ryhmään vuoden 2016 loppupuolella/vuoden 2017 alussa ja näin, miten Rosellan risteilyä mainostettiin ryhmässä. Olihan se pakko mennä, koska en ole koskaan ennen mennyt kyseisellä aluksella ja koska halusin tutustua muihin laivafaneihin :)
Itse risteilyyn: lähtö oli lauantailähtö, joten porukkaa oli hieman terminaalissa. Menomatkalle olin varannut itselleni buffetin ja oikeastaan, koko menomatkan hengailin vielä yksikseni (koska en löytäny/tunnistanu Riikkaa ja muita :D) Buffetissa vastapäätä istui eräs tyyppi, jolta vain kysyin että onko tää paikka vapaana, koko buffetin ajan oltiin sitten hiljaa.

Helsinki jäi taakse klo 11:30, kun Rosella puksutti kohti Tallinnaa
Rosella kyntää Suomenlahden yli

Saavuimme sitten Tallinnaan noin klo 14:15. Lähdin kannelle katsomaan töijäämistä (merislangia; laivan kiinnittäminen laituriin) ja siellä sitten tapasin Otavan ja Joonaksen sekä tyypin buffasta, jonka nimeksi paljastui Niklas. Siinähän sitten tutustuin näihin ihmisiin; katselin miten innokkaasti Otava ja Joonas otti kuvia (joka tuntu jotenki oudolta, koska en oo enne nähty yhtä innokaita laivafaneja) ja juttelin Niklaksen kanssa. Otava ja Joonas sanoivat menevänsä keskustaan muitten kanssa ja päätin hengailla sitten Niklaksen kanssa. Hauskaa, että buffetissa ei sanottu sanaakaan toisilleen ja nyt oltiinkin jo parhaita kavereita :D
Päätettii Niklaksen kanssa, että mennään käymään Linnahallissa kuvaamassa Linda Linen alukset (alkuperänen suunnitelma itsellä oli mennä Kopliin asti kuvaamaan Staria, joka silloin oli telakalla ja Princess Anastasiaa, mutta ajattelin että sinne on matkaa eikä aluksista olisi kuitenkaan saanut kunnon kuvia ellei kuvia lainkaan)
Merilin ja Karolin talvilevolla
Seuraavaksi käytiin sitten pyörähtämässä Sadamarketissa ja sitten päätettiinkin jo mennä takaisin laivaan
Rosella on harvoja Itämeren aluksia, jossa on perinteinen keulavisiiri (muita ovat Mariella ja sisaralus Princess Anastasia)


Ennen lähtöä, Niklaksen kanssa kierrettiin laivaa ja tuli myös yksi asia selväksi...
Televisiot nimittäin vartioivat autokantta xD (hehheh)


Lähtöä sitten mentiin (luonnollisesti) katsomaan kannelta
Laivavanhus savuttaaJa Tallinna jää taakse


Lähdön jälkeen suunnattiin Riikan hyttiin, jossa kävi ilmi, että tavalliseen laivahyttiin mahtuu 15 ihmistä :D
Loppumatkan sitten hengattiin, juteltii niitä näitä ja käytiin tax-freessä. Itselle jäi todella hyvä fiilis päiväreissusta ja itse laivaan tykästyin :) Tasan viikon päästä oli sitten vuorossa Megastarin neitsytmatka.. :D
(Pahoittelut kuvien laadusta; eivät yllä järkkärin tasolle ehkä siksi koska on otettu Honor 7:n kameralla)

~Janari

1 kommentti:

  1. Moikka!

    Kiva blogiteksti ja kuvien laadussa ei ole mitään vikaa :) Kirjoittelehan joskus blogiin niitä koulujuttujakin, olisi kiva lukea niistä lisää! Fb:n kautta ne menee äkkiä ohi suun.

    Terveisin,
    Elina (nähtiin Silja Serenadella toukokuussa)

    VastaaPoista