keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Silja Europan ensimmäisellä matkalla 14.3.2016

Moi!

Meidän blogi sai kutsun Tallink Siljalta, Silja Europan ensimmäiselle matkalle Helsingistä Tallinnaan. Olin ainoa, joka pääsi lähtemään muiden ollessa koulussa/töissä.
Lähdimme isän kanssa ennen 6 ajamaan kohti Helsinkiä ja Länsiterminaalia, jossa sitten olimmekin hyvissä ajoin.

Silja Europa oli vuoden majoituslaivana Australiassa. En olisi kyllä ikinä uskonut, että vielä palaa Itämerelle risteilykäyttöön. Onneksi tuli, ehkä nyt pääsen testaamaan saunanosastonki joskus.

Silja Europa 

Laivaan mentiinkin autokannen kautta, mutta se ei haitannut yhtään. Ensimmäistä kertaa sain jalan kokea autokannen kautta menon. Menimme aamupalalle Maxim-ravintolaan, josta löytyi jopa minulle (nirsolle) syötävää. Samalla, kun söimme aamiaista Tallinkin risteilypäällikkö Ari Joki kertoi laivan kuulumisia ja uudistuksia.

Maxim

Aamupalan jälkeen kiertelimme Arin johdolla uudistetuissa kohteissa.
Yksi Silja Europan kuudesta sviitistä. Sviiteissä on olo -ja makuuhuone erikseen. Jokaisessa on myös poreamme ja sauna.


Tax free Superstore
Fast Lane 


Tauruksen paikalle rakentuu Tavolata. 

Teatteri Europa, jossa on viikonloppuisin luvassa lapsille ohjelmaa.

Kierroksen jälkeen, meillä oli saapumiseen asti vapaa-aikaa, joten lähdimme isän ja yhden tutun bloggaajan kanssa kiertelemään vielä laivaa ja vähän kuvailemaan.  Baltic Queen

Silja Europa tekee päiväristeilyjä 27.3 saakka, sekä 23.4-31.5.2016
Välissä Silja Europa tekee 22h risteilyjä 28.3-21.4.2016 

Joko teillä on matka varattuna Silja Europalle? Ainakin kolme meidän blogin ylläpitäjää on lähdössä huhtikuussa Silja Europan 22h risteilylle. Tallink Siljan sivuille pääsette tästä.

Kotimatka:

Tallinnassa vaihdoimme suoraan Starin kyytii, jolla matkasimme takaisin Helsinkiin. Starilla meillä ei ollut ohjelmaa, joten juttelimme vaan osan porukan kanssa. Tietenkin ostokset piti välissä käydä tekemässä.

Baltic Queen matkalla Helsinkiin.

Star 

Tykkäsin Silja Europasta, olin ollut sillä aikaisemmin ennen Australiaan lähtöä 2 kertaa Helsinki-Tallinna reitillä, joten laiva oli entuudestaan tuttu. Uudistukset olivat kivoja ja toimivan näköisiä.
Pahoittelen, joitakin kuvia kameralleni tuli joku ongelma ettei meinannut tarkentaa kun objektiivin ollessa tietyssä asennossa. 

Iso kiitos vielä Tallink Siljalle kutsusta tälle matkalle. Kiitos myös Silja Europan ja Starin miehistölle, mukavasta matkasta.

Tämän postauksen jälkeen jäänkin kirjoituksissa pienille tauoille, muut blogin ylläpitäjät jatkavat. Itse jatkan luultavasti kesäkuussa, jos kirjoitusinto on siihen mennessä palanut. Olenhan eniten tänne blogiin kirjoittanutkin, joten uskon että olen ansainnut pienen tauon? :) 

Laittakaa kommenttia, mitä pidätte Silja Europan paluusta, aiotteko itse mennä käymään?

~ Riikka 

4 kommenttia:

 1. Viimeksi olen käynyt Europalla hänen kulkiessa Tukholman-linjalla. Eräs parhaista Itämerellä kulkevista laivoista, ellei paras. Mieleen laivalta on jäänyt useat kaupat sekä harvinaisen korkea atrium. Halu olisi päästä takaisin, mutta aikaa ei oikein löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. :) Itse tykkään eniten Mariellasta, mut kaikki laivat on kyl omal tavallaa kivoi. Toivotaa et sul löytyis joskus aikaa ja pääsisit viel käymää Silja Europal :)

   ~ Riikka

   Poista
 2. Hyvä postaus ja hyviä kuvia tutuista paikoista joista tietenkin oli saatu muutosten jälkeen erinäköisiä.Menossa EUROPALLE PAREMMIN TUTUSTUMAAN KUNHAN SAAVAT HENKILÖKUNNAN JA PAIKAT VÄHÄN VALMIIMMAKSI Markku L....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu kannattaa käydä tutustumas, meijän aikana pari kassaa vaa rupatteli keskenää eikä tullu palvelee, et en tiiä luokitellaaks se siihen et nii uus laiva vai mitä ? Koska järjen kans ku ajattelee, niin asiakaspalvelijan pitäisi huomata asiakas.. Noo mutta eipä meillä niin kiire ollut, olisihan tämänkin tietenkin voinut postauksessa mainita mutta ei kaikkea aina muista. :)

   ~ Riikka

   Poista