keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Tallinnan päiväristeily 7.7.2015

Mooi!

Olimme perheen kesken päiväristeilyllä Tallinnassa. Halusimme lähteä Tallinkilla, koska oli parhaimmat aikataulut. Valitsimme 10.30 lähdön Helsingistä ja Tallinnasta 19.30 lähtevän. Molemmilla vuoroilla laivaksi osui Star. Nyt olen ollut Starilla 3 kertaa. Kiva laiva tuohon 2 tunnin ylitykseen.

Minulla kävi pieni vahinko, otin kameran mukaan, mutta unohdin laittaa akun kameraan. :D (joo hyvä minä) Joten joudutte nyt katselemaan kännykälläni otettuja kuvia :) Mutta parempi sekin kun ei mitään.

Helsingissä Stariin pääsyn piti alkaa 10.00, mutta laivaan pääsikin jo 9.45. Tulimme siis sopivasti odotustilaan, kun laivaan pääsy alkoi silloin. :)
Mentiin kannelle katsomaan lähtö, jonka jälkeen käytiin viemässä säilytyslokeroille tavarat ja syömään kahvilaan. Otin taas lohileivän, joka oli todella hyvää, mutta ainoa huono puoli leivässä oli se, että voita oli ihan liikaa. No onneksi sen sai otettua veitsellä pois.


 SPL Princess Anastasia

Mariella ja tää laatu kännykän zoomil. :D 


Menomatka oli aika tuulinen ja laiva keinui niinku normaalistikkin aallokossa.
Tallinnaan saavuimme ihan aikataulussa 12.30, suuntasimme heti pysäkille, josta lähti ilmainen bussi Rocca al mare kauppakeskukseen. Löydettiin äitin kanssa molemmille uudet bikinit tulevaa Lanzaroten matkaa varten ja mulle kesäsiä vaatteita. Harmi vaan, että Suomessa ei noille tänä kesänä paljoa taida olla käyttöä. No onneksi pääsee Lanzarotelle nauttimaan lämmöstä pian. (: (josta tulee sitten omaan blogiin postaus, minun blogiin pääsette tästä.)

 Söimme myös kauppakeskuksessa.

Kauppakeskuksen pihasta otimme 16 aikoihin taksin vanhaan kaupunkiin, jossa sitten kiertelimme. Edellisestä kerrasta vanhassa kaupungissa taisikin olla noin vuosi.


Vähän ennen 18 suuntasimme pikkuhiljaa satamaan päin, kävimme vielä kiertelemässä sataman lähellä olevassa Rimi kaupassa.
Satamassa olimme noin 18 ja Star saapui siinä 18.30. Kuvasin Starin saapumisen ja sit mentiin odottelemaan portille laivaan pääsyä.

Viking XPRS
Star saapumassa Tallinnaan.
Veimme heti laivaan päästyä ensimmäiseksi tavarat säilytyslokeroon, jonka jälkeen menimme kannelle katsomaan lähdön. Vettä satoi vähän, mutta onneksi ulkona oli hyvät sateensuojat katsella lähtöä. Kuvasin myös Finlandian, sen lähtiessä vähän ennen meitä.
Lähdön jälkeen suuntasimme tekemään ostokset.


Finlandia

Finlandia


Sit minulle tulikin nälkä, joten suuntasimme kahvilaan syömään leivät. Paluumatka keinutti huomattavasti enemmän tuli kuulutuksia, joissa pyydettiin liikkumaan varovasti ja sanottiin ettei ulkokansille suositella menemään. Oli hauskaa kävellä, kun ihmiset meni aaltojen mukana käytävällä puolelta toiselle. Kaikki vaan naureskeli kävellessään.
Vähän erilainen paluumatka, mut ihan super hauska!

Aallot ei näytä koskaan kuvassa muuten isolta. Anteeksi laatu. :D 


Helsinkiin saavuimme 21.45, eli 15 minuuttia myöhässä. Tosin kuulutettiinhan siitä, että huonoista sääolosuhteista johtuen saavumme Helsinkiin enintään 10 minuuttia myöhässä. :)
Kumminkin vähän ennen Helsinkiä tehtiin kova jarrutus, sillä purjelaiva (ilman purjeita) meni meidän edestä.Finlandia tulee perässä.

 Helsinkiin saavuttua odotettiin, että kiireisimmät pääsee ekana laivasta ulos.Star

Star

Mut kiitos Tallinkille ja Starin miehistölle mukavasta merimatkasta. :)

Mitä piditte postauksesta? 
Oletteko olleet Starilla? 
Tykkäättekö Starista? 

Laittakaa kommentteja alas! (:

~ Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti