torstai 11. heinäkuuta 2013

Viking Grace 8.-9.7.13


Hyvänen aika tänä vuonna jo 3 risteilyä,alkaa olemaan jo kohta enemmän kuin koko elämässäni aiemmin yhteensä :)

Ensimmäinen kerta hänen korkeudessaan Gracessa ,mutta tuskin viimeinen .

Matkamme alkoi tuttuun tyyliin pakkaamisella ja kaiken tarkistamisella moneen kertaan,liput,henkilökortit,kamerat,laturit,puhelin,vaatteet ym.

Tällä kertää lähdimme matkaan omalla autolla,kilometrejä yhteensuuntaan n. 300 ja sen takia varasimme aikaa reilusti,niin että ehdimme pitämään myös taukoa ja ruokailemaan matkan varrella.


Tie Turkuun oli tuttu jo viime kesältä,silloin teimme päivämatkan Naantaliin .Ja tuttu paikka Lohjan Abc,jossa pysähdyimme .

Hyvissä ajoin,voisin sanoa liiankin ajoissa, saavuimme satamaan.No,siinä odotellessamme tutustuimme Vikingin terminaaliin.Terminaali oli silloin vielä lähes tyhjä,mutta alkoi täyttyä pikkuhiljaa.Me kiertelimme Turun Linnan puistoa,ja odottelimme junaa,joka toi Riikan,Julian ja Oilin matkalle mukaan :)


Juna saapui 19.12 ja silloin oli meidän joukko koossa,ja ei muutakuin lähtöselvitykseen ja odottamaan Gracen saapumista satamaan ja maihinnousua :)

Saimme hytin 8.kerroksesta,varsinkin Jenna oli tästä innoissaan.

Grace saapui satamaan myöhässä,ja pääsimme laivaan vasta 20.50,mutta kyllä kannatti odottaa :) Ensireaktio meiltä,jotka emme ole aiemmin siellä olleet oli IHANA :)


Hyttimme oli siisti ja vuoteet hyvät,kyllä kelpasi nukkua ;) Riikalla,Julialla ja Oililla oli Premium hytti keulassa 7.kannelta,se oli ihana,parisänky,näkymä ikkunasta suoraan eteenpäin,jääkaappi ym vähän luksusta :)

Emme olleet suunnitelleet mitään erityistä,emmekä olleet varanneet edes myöhäistä buffaa,vaan kiertelimme,shoppailimme,valokuvasimme ja nautimme virvokkeita ja jossain vaiheessa yötä kävimme kahvilassa nauttimassa suolaista evästä.Yöllä vielä katselimme piipahtamisen Långnäsiin ja sen jälkeen nukkumaan .


Uni tosiaan maistui kaikilla hyvin,ja aamulla aikaisin olivat kaikki pirteänä ylhäällä seuraamassa saapumista Tukholmaan ja tietenkin nauttimassa aamiaista buffassa.


Aamupäivällä Julia,Jenna,Riikka ja mieheni Kari olivat Spassa.Sillä aikaa minä ja äitini otettiin tirsat hytissämme :)

Spakäynti oli kaikille mieleen ja siitä riitti kerrottavaa meille :)

Päivä sitten sujui maisemia ihaillen, valokuvaten ,taxfreessa ym. Grace pysähtyi Maarianhaminassa n. klo 14, ja seurattiin kannelta ihmisten ja autojen virtaa sisään ja ulos :)

Meillä oli päivällisbuffetti klo 15 ja taas tuli syötyä liikaa,en jaksanut edes maistaa kaikkea,mutta jälkkäri meni jälleen kerran  eri mahaan ,mm. mansikat kermavaahdolla ,nam :)

Kari meni hyttiin nukkumaan vähäksi aikaa,että jaksaisi ajaa kotiinpäin n. reilu 3 tuntia .

Laivassa aloitettiin hyttien siivous klo 17.30,joten siihen mennessä olimme pakanneet tavaramme ja olimme valmiina kotiinlähtöön. Hytit sai kuitenkin pitää Turkuun saapumiseen saakka.

Meistä kaikista tuntui haikealta saapuminen Turkuun.

Risteily oli ihana,sää suosi,aurinko lämmitti ja Grace oli niin UPEA !

Tahdomme uudestaan

-Irmeli-
lisää kuvia :


 

6 kommenttia:

  1. JO kolme risteilyä tänä vuonna? :D:D:D
    Aikamoisia laivailijoita olettekin.

    VastaaPoista
  2. No niin ollaankin, en ois itsekkään uskonut tämmöstä tapahtuvan viel vuosi sitten :) Mutta kun on alkuun päästy,niin antaa mennä vaan :)
    -irmeli -

    VastaaPoista
  3. Olen kans menossa elokuussa Gracelle, toukokuussa olin ekan kerran. Pistät vähän mua paremmaksi, kun olet jo kolme kertaa ollu, mulle tulee toinen kerta nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, Mä taas oon ollu Gracel jo 3 kertaa ja neljäs kerta tulee lokakuussa. Mut pidä hauska matka Gracella.
      Anteeks meist ei ollu kukaa huomannu tätä kommenttii aikasemmi. :/

      - Riikka

      Poista
  4. Laivamatkailijoita...mulla tuli vuonna 2013 18 risteilyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olkoon !
      Me olemme vain tälläinen pieni ryhmä ja tykkäämme risteillä, toisilla meistä on mahdollisuus risteillä enemmän ,toisilla vähemmän,mutta kaikki me risteillään " sydänmellä" :)

      Poista