keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Mariella 9.7 ja Star&Superstar 17.7

Mariella 9.7 ja Star/Superstar 17.7
Tallinnaan Mariellalla lähdin Riikan ja hänen äitinsä kanssa. Mariellaltakin on vain muista laivoista ulkokannelta otettua kuvaa. Star ja Superstar menivät mukavasti tämänkin blogin entisen pitäjän Oskarin kanssa. Valitettavasti Starilta ei ole paljoa kuvia, olimme paljon ulkona koska Starilla oli hieman huono ilma sisätiloissa joten en pitänyt olla sisällä.

Mariella

Mariellalle heräsimme puoli seitsemän aikaan ja lähdimme seitsemältä. Aikaiseen herätykseen ja lähtöön oli syy se että satamassa täytyi olla aikaisemmin koska jätimme auton Mariellan autokannelle parkkiin. Oli eka kerta minulla päästä autokannelle. Menimme autokannelta suoraan ylös ja ulos.
Lähdön jälkeen kävimme kiertelemässä laivaa etsien tuttuja henkilökunnasta. Sen jälkeen kävimme syömässä grillillä. Söin Mariellan hampurilaisen, ei kyllä ollut ihan parhainta. Keittiössä oli kokkeina harjoittelijoita joten sehän oli syynä. Finlandia tuli vastaan sekä Baltic Queen kun olimme ulkokansilla. Matka meni nopeasti kun ulkona istuu.


Vieressämme oli iso risteilijä


Mariellakin saapuu auton katon päällä :) :D





Symppi tuli hieman myöhemmin :)





Iso ahteri mariellalla














Kun seisoimme laiturissa niin ei oikeastaan tehty mitään erikoista, kävimme autokannella viemässä tavaroita ja ostoksia autoon. Mariellalta löytyi mango fantaa, mitä ei ole Suomessa! Suosittelen maistamaan heti kun tulee mahdollisuus. Laivan lähdön jälkeen kävimme kahvilassa syömässä pientä välipalaa. Hengailimme hetken sisätiloissa. Loppumatkasta ylös kuvaamaan ja istumaan.


 Ilmiselvät siskot



Helsinkiin päin mennessä oli näinkin hienon näköiset pilvet


Mahduin kaappiin :D





Star/Superstar

Starille lähdimme 7:30 lähtevällä. Tuli hieman kiire mennä länsisatamaan mutta ei siitä sen enempää.. :D Kun pääsimme laivaan niin tehtiin pikainen kierros ja silloin jo huomasin että ilma ei ole mitenkään paras.. Menimme pian ulos istumaan. Olimme ostaneet eväät jo valmiiksi, ei tarvinnut laivalta eväspussia ostaa ;) Söimme hieman ja olimme vain ulkona. Täytyy kyllä todeta että ei ole mikään parhain ulkokansikaan. Ihan hirveän pieni. Löysimme onneksi hyvän paikan sisältä missä on hyvä ilma ja laturipaikka. Matka meni nopeasti, pian olimme jo Tallinnassa.
















Tallinnasta en ottanut kuvia kuin puhelimella. Menimme ensimmäiseksi Ülemiste nimiseen kauppakeskukseen. Pääsimme sisään ja huomaamme puolen tunnin päästä että ulkona sataa kaatamalla, meitä onnisti aika paljon. Ülemiste on toodella iso kauppakeskus. Siellä oli kivoja kauppoja mitä ei ole Suomessa. Menimme syömään mäkkäriin ja sen jälkeen ihmettelimme että miksi työntekijöitä ja muita ihmisiä katselee käytävälle mihin me ei nähty, mitä siellä olikaan. Noh sitten kun olimme saatu syötyä huomasimme että vettä on lattialla, aivan hirveästi. Lähdimme poispäin ja huomasimme että ympäri kauppakeskusta on paikkoja joissa on vain vettä. Muutama käytävä oli suljettu, ihmiset kävelivät ilman kenkiä. Näytti siltä että he olisivat tottuneet asiaan. Toisella puolella kauppakeskusta oli kumminkin ihan kuivaa ja normaalia. Mielenkiintoista. Lähdimme pian tuon tapahtuman jälkeen. Menimme Kristiineen ja sen jälkeen Viru keskukseen. Jätin Oskarin Viru keskukseen ja lähdin itse Sadamarkettiin. Sadamarketin vieressä oli Meripäivät, se on Virossa kahdessa paikkaa, Lentosatamassa ja siinä Sadamarketin vieressä. Mennessäni Nordic centrumiin menin juhlista läpi, live esiintyjiä, ruokaa, toreja. Ihan mukavan tuntuinen tapahtuma. Nordic centrumissa etsin Oskarin ja kävimme kaupassa yhdessä, ihan normaali ruokakauppa on joskus parempi kuin laivan tax free ;) Sen jälkeen menimme laivaan.


Laivassa veimme tavarat kaappiin ja etsimme paikan missä istua ja ladata puhelinta. Olimme siinä jonkin aikaa kunnes menimme hieman kiertelemään ja syömään hampurilaista. Sittenpä menimme taas istuskelemaan hetkeksi ja sitten tax freehen.. joka oli tupasen täynnä. Jonoa riitti puoleen väliin tax freetä. Pääsimme kuitenkin ulos n. 30min ennen satamaan saapumista. Kai siinä hieman kiire tuli. 









Oli kyllä mukavat reissut, tykkäsin! Seuraava risteily taitaa olla Gabriella Tukholmaan syksyllä vanhempieni ja poikaystäväni kanssa :)

- Nea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti