tiistai 2. syyskuuta 2014

Mariella 31.8.2014

Moikka !

Mariella

Oltiin parhaan kaverin, eli Miran tämän blogin kirjottajan kanssa kahdestaan ekaa kertaa Mariellalla. Tallinnan 6 h päiväristeilyllä 31.8.2014.
Lähdimme Miralta 06.25 bussilla linja-autoasemalle, meidän oli tarkoitus mennä 07.15 bussilla. Mut sit kävi nii et mentii vahingos väärälle laiturille ja vääräl bussil. (Kummatki bussit meni Helsinkii.) Joka lähti jo 06.44. Meijän oli tarkotus mennä myöhäsemmäl, joka ois ollu 09.10 Helsingis, nyt oltii kumminki jo jossain 08.10 tai jossain siin Helsingis, noo käytii kampis ja sit käveltii satamaa, aika meni yllättävän nopeesti. :)



Terminaalilla käytiin juomassa vettä ja sit tapasin yhden Viking XPRS,illä töissä olevan tuttuni, jolle oli tarkoitus antaa piirrustus, jonka tein Mariellasta. Mut unohin ne Miralle. Joten ens kerral sit täytyy viiä niit. :)
10 aikoihin tehtiin lähtöselvitys ja menimme odottamaan laivaan pääsyä, jonne menimme tietenkin ekoina! Mira otti jonku pikkusen kanssa juoksukisan laivaan, ei ihan voittannu Miraa. :) Ku pysähty siihen mist menee liukuportaat 6 kannelle. :)

Mariella

Laivassa menimme suoraan 8 kannelle odottamaan lähtöä. Lähdön jälkeen kävimme syömässä kahvilassa pullan/munkin. Jonka jälkee mentii ettii olisko ketää tuttui töis. Ja olihan siel Ulla, oli ihana nähä, vaik harmitti et unohtu hänenkin piirrustus.




Sit ladattii hetki mun kännyy ja mentii kattoo Tallinnaan saapuminen. Tallinnassa käytiin syömässä ennen ku uudet matkustajat tuli, ni pääs viel istuu. Ku jotku ei vaan tajua sitä, et pöydät on tarkotettu vaan syömiseen. Eikä pelkkään istuskeluun, jonka takia siis jouduimme odottamaan niin kauan et saavuttiin Tallinnaan, jolloin pääsi vihdoin syömään! :)

Baltic Queen

Star

Princess Anastasia ja Viking XPRS

Tallinnaan saapuminen

Mariellan toka vika Tallinnaan saapuminen tänä kesänä. :)

Syömisen jälkeen mentiin odottamaan, tai voiko sanoa odottamaan? Tallinnasta lähtöä. Jonka jälkeen kävimme tax freestä. Itse en tällä kertaa ajatellu ostaa muuta ku yhden Ahvenanmaan mustanleivän ja karkkipussin. Joka säilyy varmaa seuraavaa risteilyy saakka. Oon vähä hidas vissii syömää karkkii? :D

Superstar

Sit mentii hakee kahvilast viel yhet pullat ku teki mieli ja sit hyttikäytävälle Miran kännyy lataa, joten itsekkin latasin samalla, et junas riittää akku. :)
Sit mentii n. 45 min ennen saapumist kannelle kattelee maisemii ja kuvailee. Sit katottii Helsinkiin saapuminen ja lähettii laivast.



Finlandia


Star



Käveltii rautatieasemalle ja ostettii junaliput Lahtee. Näin tuli taas kerran tehtyä ihana risteily, ja toka kerta ilman aikuisia laivalla. Erilaista ja kivaa, mut samal kans outoo. Ku on tottunnu aina vanhempien ja jonku kaverin/sukulaisen kaa menee. :)



Mariella

Mariella

Sieltä se meijän Z-juna tulee. :)

Mut kiitos jälleen kerran Viking Linelle sekä Mariellan miehistölle ihanasta risteilystä. Seuraavaa Mariellan risteilyy odotelles. :)

Hyvää syksyn jatkoo teille kaikille lukijoille. Mä kirjottelenki seuraavaks vasta lokakuun lopulla. :)

~  Riikka

6 kommenttia:

  1. Kyl muaki ärsyttää toi et jos ei osta kahvilasta mitää ja istuu siel. Sit saa mun mielest istuu koko matkan kahvilas jos on ostanu jotai :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ei siin muute mitää, mut meil oli ihan hirvee nälkä menomatkal, ni jouduttii ostaa pulla, ku sen kaa pysty lähtee muualle syömää. Toisin ku ruuan kans, ei sen kaa oikein voi lähtee johku lattialle esim syömää. Ihmiset vois oikeesti opetella lukee/ vähä tapoi. Tallinnaa on paljo menijöi ja laivoil ei pakosti kaikille istumapaikkaa, mut silti voisvat mun mielest vähä ajatella missä istuskelevat. :) Mut joo tää on vaa mun mielipide. :)

      ~ Riikka

      Poista
  2. Kiva matkateksti! Miks toi yläkuvam uuten on vääristyny?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit. Ai miten vääristynyt?

      ~ Riikka

      Poista
    2. No sileen toi Grace näyttää liian kapeelta ja korkeelta ainaki mun koneella. :)

      Poista
    3. Mul ehkä vähä korkeelt, mut en tiiä ku me ei olla sitä tehty, vaan yks mun kaveri. Mut se on mun mielest silti hieno. (:

      ~ Riikka

      Poista