tiistai 10. kesäkuuta 2014

Silja Europa 8.-9.6.14

Saimme Tallink Siljalta  bonuskortin jo jonkin aikaa sitten ja fanittajista Europalle lähti minun lisäkseni Nea ja Jenna mukana myös mieheni :)

Matka alkoi tälläkertaa Länsisatamasta ,joka on Europan  lähtösatama Suomessa. Länsisatamaan ajelimme omalla autolla,jonka sitten jätimme sinne pitkäaikaisparkkiin.
Nea on ollut aiemmin useastikin Europalla ,minun perheelle ensimmäinen kerta sillä laivalla ja emme ole Tallinnassakaan olleet koskaan maissa :)


Ajattelimme tehdä lähtöselvityksen automaatilla,mutta meillä oli travelcard ,se ei onnistunutkaan,vaan lähtöselvitys piti tehdä palvelutiskillä, nopeasti kaikki kuitenkin sujui  ja pääsimme odottelemaan laivaan pääsyä.


Laivaan pääsimme klo 17.20 ja tietenkin ensin kamat hyttiin ja tutustumaan laivaan.


Tällä risteilyllä oli matkustajina pääasiassa keski-ikäisiä tai vanhempia matkustajia,no olihan siellä myös nuoria ja lapsiperheitäkin,mutta mikään bileristeily se ei sunnuntailähdöllä kuitenkaan ollut,ainakaan oman kokemukseni mukaan,ihanan rauhallista :)





Aikomuksena oli mennä syömään Food Marketiin,mutta se oli jo ennättänyt sulkeutua,joten suuntasimme Taurukseen . Ravintola oli aika hiljainen,vaan muutama seurue meidän lisäksemme .
Me söimme mieheni kanssa Tauruksen menuun ja tytöt hampurilaisannoksen,hyvää oli :)

Tallinnaan saavuimme aikataulun mukaan vaikka merellä oli sankka sumu ja Europa soitti sumutorvea useasti.

Nukkumaan menimme puolenyöaikaan,hyvin nukutti,kun laiva oli paikallaan satamassa,sopi mulle :)




Aamulla seitsemältä aamupalalle ja jo kahdeksan jälkeen lähdimme kävelemään keskustaan, kaikille Tallinnan matkaajille tuttuihin paikkoihin Viru keskukseen ja Merekeskukseen .











Tytöt shoppailivat  kaikenlaista,lähinnä vaatteita. Hintataso tuntui niissä olevan ihan Suomen tasoa,tai sitten me käytiin väärissä liikkeissä . Me aikuiset ostettiin perinteiset Viron tuliaiset laivalta ,niissä hinta oli kyllä kohdillaan :)


Paluumatka sitten alkoikin jo puolenpäivän jälkeen. Laivalla vielä tehtiin viimehetken ostokset taxfreestä ja syötiin pientä purtavaa.
Minun mielipiteeni Europasta :ihan kiva laiva,hieman kulunut,tällä risteilyllä hiljainen meiniki ( sopi meille ) , monipuolinen ravintola tarjonta, tytöt tykkäsivät uima-altaista , maissaolo aika suhteellisen lyhyt kaikinpuolin onnistunut risteily ,kyllä me Europalle vielä palataan
Kiitos Tallink Silja  !
Seuraavaksi meidän perhe lähtee Symphonylla Tukholmaan 1D keikalle  ,siitä postaus matkan jälkeen  :)

-Irmeli






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti