perjantai 13. kesäkuuta 2014

Mariella 8-10.6.2014

Moikka!

Eli me oltii tos iskän kans kahestaa Ruotsinristeilyllä Mariellalla.


Lähdettiin kotoota 12 ja puoli 1 välillä ajamaan Helsinkiin, Helsingissä olimme vähän yli 2. Vietiin auto terminaalin eteen pitkäaikasparkkiin ja mentiin tekemään lähtöselvitys. Meillä oli B2P hytti ja saatiin se 6 kannelta, 6807. Hytin sijainti oli mielestäni hyvä.
Laivan perässä suht lähellä rappuja mistä pääsi kannelle. (:



Laivassa menimme heti viemään tavarat hyttiin ja buffettiin varamaan aamiaisia ja katsomaan kaveriani Kimiä, joka on sielä töissä. (:
Aamupala varauksen jälkeen mentiin kannelle katsomaan Silja Symphonyn lähtöä ja kuvattiin se. Iskä jäi kannelle istumaan ja mä menin sisään odottamaan kuulutusta, kuulutus, kun alkoi kuuntelin kuuluuko ulkona ja otin sen videolle.

Silja Symphony

Lähdön jälkeen menimme katsomaan Suomenlinnaa perä kannelle. Suomenlinnan katsomisen jälkeen menimme syömään Seaside Cafeen, siel ei täl kertaa ollu mulle mitää ruokaa, mut muutama leipä ni nälkä lähti. Sit Tax Freehen ostamaan pientä naposteltavaa hyttiin. (:



Sitte taas kannelle kuvailemaan maisemii ja vastaan tulevia laivoja, ilma oli tosi ihana ja lämmin. Ni oli mukava istuskella kannella. Vähän ajan päästä tuli aika kova sumu ja Mariella tööttäili välillä.
Siinä ilta sitten kuluikin kannella, hytissä ja buffetissa Kimiä moikkaamassa.
Katottiin vielä auringonlasku ja sitten mentiin hyttiin ja nukkumaan käytiin jossain 1 aikoihin.


Superstar

Viking XPRS




Victoria


Aamulla herättiin 6.45 ja mentiin jonottamaan meriaamiaisen alkua. Siinä olikin jo ruuhkaa ihmeen paljon. Syötiin keulapöydässä ja nähtiin, kun Aidabella tuli vastaan. Aamupala oli hyvää ja sitä tuli syötyä kyl vähän liikaaki, mut ei se mitää. Jaksoi ainakin Tukholmassa kävellä.
Aamupalan jälkeen käytiin nopeesti hytissä ja sit kannelle kuvaamaan Baltic Princess ja Viking Grace.

Aidabella

Victoria

Baltic Princess

Viking Grace

Baltic Princessin ja Viking Gracen jälkeen mentiin käymään hytissä ja sit kannelle oottamaan Tukholmaan saapumista. Tukholmaan saapuessa Mariella soitti muutaman kerran sumutorvea, ilmeisesti edessä meneville veneilijöille.
Tukholmassa oli risteilyalus Mein Shiff 2.

Tukholmaan saapumistaja ja Mein shiff 2

Mein Shiff 2 

Päätettiin kävellä iskän kanssa vanhaankaupunkiin ja kierreltiin vähän joka puolella, laivaan palattiin puoli 2 aikoihin takaisin ja mentiin kahvilaan, josta saatiin kupongit makeisbingoon. Tällä kertaa ei tullu voittoo, mut ei se mitää. (:



Mariella


Viking Cinderella

Birka Stockholm

Kateltiin lähtö kannella ja mentiin sitten hytissä käymään, istuttiin oikeestaan aika paljon vaan kannella katsomassa maisemia. 
Puoli 5 Ruotsin aikaan mentiin buffettiin ostamaan aamupalaa, mutta tulikin ostettua Buffet. Syödessä tuli kiva ukonilma joka meni yhtä nopeesti ohi, ku tuliki. Sainpahan samalla syötyä mahan täyteen eikä tarvinnu koko ajan napostella jotain. (:





Buffetin jälkeen käytiin Tax Freessä ostamassa parit jutut kotiin ja sit taas vaihteeks kannelle istumaan ja kuvailemaan laivoja.
Käytiin yökerhossa istuskelemassa ja sielä sitten yksi laivan henkilökunnasta tuli juttelemaan meidän kanssa, joka oli siis meidän kaveri/tuttu.

Patria Seaways

Patria Seaways

Rosella

Rosella

Rosella

Siinä sitten aika pian saavuttiin Maarianhaminaan, joka katottiin kannelta ja sit siin aika pian sen jälkee mentiin hyttiin ja 1 aikoihin käytiin taas nukkumaan. 

Rosella
Rosella

Silja Symphony

Symppi

Symppi ja Rosella



Herättiin 7 aikoihin ja puoli 8 aamupalalle. Aamupalan jälkeen pakattiin tavarat ja sit mentiin kannelle katselemaan maisemia ja saapumista.
Laivasta poistuttiin 11 aikoihin. (:

Finlandia


Silja Symphony


Viking XPRS



Risteily oli jälleen todella ihana ja ei voi kyl muuta sanoo ku et Mariellast ja sen henkilökunnast on tullu mulle 2 vuoden sisäl tosi tärkee!
En osaa Vikingil enää mennä Gabriellal Tukholmaan, meidän perhe valitsee aina Mariellan, vaikka ei Gabissakaan mitää vikaa ole.

~ Riikka

Viking XPRS

Mariella




14 kommenttia:

  1. Mä en oo ikinä ollut Gabriellalla, aina varaukset on osuneet Mariellan päiville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mä oon käyny Gabriellas. Mut nykyää aina halutaa enemmin mennä Mariellal, iskä kyl puhu vähä aika sit et ois kiva käydä Gabriellas, mut kattoo nyt. Koska riippuu parist jutust. ;)

      Poista
    2. Meillä osuu nykyään aina Gabriellan päiville, no tavallaa iha tarkotuksellaki ku siel on enemmän tuttui töissä =)

      Poista
    3. Okei, no mut jokanen menee sil laival jolla tykkää mennä. :) Oli sit tuttui tai ei, kaikillahan niitä ei ole. Itselläni onneksi on Mariellalla muutama ja vähä muillaki laivoil, mut ei niin läheisiä, kun Mariellalla.

      ~ Riikka

      Poista
  2. Tiedätkö yhtään että monenko aikaan nuo baltic princesit ja jne tulee vastaan sielä ruotis. kun menen viikon päästä serenadelle nii oli hieno nähdä ne laivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baltic Princess, Viking Grace ja Sea Wind tulee vastaan joskus 9.30-10.00 jos nyt näin karkeesti osaan arvioida :D

      Poista
  3. Tossa just käytiin Tallinnas Mariellal ja Gabriellal viime viikol ja must kyl Gabriella kivempi. Uudempi, isommat ikkunat, viihtysämpi ja jotenki ilosempi palvelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, mä tykkään Mariellast ihan hirveesti ja must se on toisinpäin mitä Gabriellas käyny, et Mariellal on must viihtysämpää ja parempi palvelu. Mut voi johtuu tietty siit et tunnetaa Mariellal aika paljo henkilökuntaa. Joidenka takia mennään yleensä Mariellalle. (:

      ~ Riikka

      Poista
  4. Mikä Vikingistä tekee paremman kuin Silja? Haluaisin kuulla perustelut, kun itsekin olen suuri laivafani. :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silja onkin parempi kuin Viking. ;)

      Poista
    2. Haluaisin kuulla mielipiteenne teiltä ylläpitäjiltä. :)

      Poista
    3. Meidän perhe tykkää enemmän Viking Linen laivojen tunnelmasta, ystävällisestä palvelusta ja risteilyt ovat edullisempia, kuin Siljalla. Olimme viime kuussa Silja Serenadella, ja äiti sai todella tylyn vastauksen kysymykseensä ja muutenki tiuskittiin.
      Jota Viking Linella emme ole koskaan huomanneet.

      Mutta tämä on vain minun ja meidän perheen mielipide, muista blogin kirjottajista en tiedä, osa taitaa olla enemmän Silja "faneja" ja sit on näit jotka tykkää Viking Linesta.

      ~ Riikka :)

      Poista
    4. Pääasiassa Vikingin laivoilla onkin iha ystävällisii palvelu, mut Gracel, XPRS ja Mariellal on kyl tullu tommost just tiuskimist ja tällee. Tallinkil vaa Europal o tullu vastaa.

      Poista
    5. Kerran kun olin Viking Gracella, niin näin ku yks henkilökunnasta avas semmosen salaatti pussin hampailla auki... Jäi vähän mietityttään kuinka hygienistä Viikkarilla on nää asiat? Mut en koskaa oo saanu huonoo palveluu laival, en ees Tallinkil :)

      Poista